Tvätta tangentbord   
 

Opp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Now I'll teach you how to clean your keyboard properly, without using.

 

Finn en tvätt anrättning.
Börja med att åka till en service hall för data. Har du svårt att hitta nånn, är mitt tips följande; vakna tidigt en solig söndag morgon, ställ dig vid en uppsamlings plats för fordon vid något större bostads område. När en yngling med mössa bakåfram ger sig iväg med ett fortskaffnings medel på hängd med diversa plast attiraljer (nej, hand taget där bak är inte till för bärplockning) och ett lock till bränslepåfyllningen som rister i takt till Aqua, följ då denna yngling, då han med stösta säkerhet är på väg att smyga sig in med sitt fordon till en data tvätt hall.

 

 

 

Var observant!
De individer som förut nämnde ygling miss brukar dessa anläggningar till att tvätta fortskaffningsmedel, är det en himla stor risk att utrustningen i hallen kan vara något grusbemängd. Rist o skaka på utrustningen ordentligt för att få bort ev. småsten.

 


Var rädd om dej!
Var noga med säkerheten och bär skyddskläder (gummistövvlar, dataskyddsglasögon, antistatistiska skor samt topps),  det kan flyga ut massor med kak smulor o hudfragment som ni kan få in i ögat, eller kanske att det ligger kaffe rester som har ett eget liv. Själv vet jag att en ärad kollega hittade sin förenklade självdeklaration vid en rejäl genom gång av sitt knappbräde.

 

 

Börja själva behandlingen
Starta rengörningen med att spola på ordentligt med avfettningsmedel, detta för att du ska slippa halka på slippriga tangenter, då en faslig massa stav fel kan uppkåmma, väldigt störande....

 

 

 

Skumma igenom texten
Tvåla in tangent bordet med en skum rengörings borste så att det blir ordentligt med skumm. Vill du va riktigt redig så plockar du bort alla knapparna, men glöm ej då att nummrera med hjälp av en sprit penna, så att du får till baka dom i rätt reda, annars kan du bli ännu mera irriterad nesta gång du ritar brev i wörd.

 


 

"Vax på, Vax av"
Spola sedan av tangent bordet med en skyddande vax behandling. Detta med vaxning kan kännas som en över kurs, men det blir ruggit blankt å snyggt resultat, dessutom kommer alla eventuella kroppvätskor (saliv, handsvett) få ett tufft jobb med att solka ner knapparna igen.

 

 

 

Högtryck
Eftersom det är högt tryck på sprutet så får ni knyta fast tangent bordet i något så att det inte blåser bort när ni spolar av det. Det vore trist att det kom väck för som alla vet "en fluga som på tå går över ån, gör ju ingen sommar"

 

 

 

Efter montering och polering
Glöm ej att efterpolera tangent bordet med svinto för att få bort hårdsittande ävja.

 

 

 

 

Programmbyte
Om ni vill byta från offis2000 till offis97 så är det fullt möjligt när som helst, det är just detta som är så fantasstiskt bra med en väl utrustad data tvättanrättning!

 

 


Sådärja, nu kan ni njuta av ett väldigt rent och nyvaxat tangent bord.

På återseende,
Hälsningar Docktor Nårton!

Startside ] Opp ] [Søk]

Copyright © 2002 Øyvind Haugland
Sist endret:  13 januar 2019
 

  Interested in this stuff? Please write to:
 

HTML Counter            stats counter