Hansol 900P   
 

Opp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hansol 900P

Billigst av alle

Hansol er testens billigste skjerm og inspirert av LG modellen regner vi med at Hansol skal levere mye for pengene. Det viser seg nok en gang at disse produsentene med base i Østen klarer å fremstille gode skjermer for godt under 3000 kroner. Utrolig.

Stor og klumpete er de ytre kjennetegnene på modellen 900P. Selve glasskjermen er av den buede typen. Dette gir et noe gammelmodig utseende fra tid da flatskjermer kun var forbeholdt de få.

I bruk
Når der gjelder testbildene klarer Hansol seg brukbart. Den viser gråtoneskalaen greit. Den har riktignok problemer med å vise svart som svart og ikke mørkegrå, men dette er en problem som de fleste skjermer sliter med, ikke bare Hansol modellen. Når det gjelder fargegjengivelse fremstår  fargene som blasse. Sammenligner vil samme bilde vist på 900P og modellen fra NEC mister bilder vist på 900P en god del friskhet. 900P har også problemer med å vise små detaljer og små skriftstørrelse. Særlig hjørneområdene blir utydelige, men så er det litt dårlig gjort å sette disse to skjermene mot hverandre. 900P er faktisk nesten dobbelt så billig som NEC-en, så vi er ikke det minste i tvil om at mange kan få en triveligere datahverdag med denne 19-tommeren på skrivebordet.

Geometrien er ok, men justeringskontrollen på denne skjermen likte vi ikke. Isteden for knapper er 900P utstyrt med et hjul som dreies til ønsket innstilling. Det er sikkert en vanesak, men det ble så mye dreiing at vi savnet de konvensjonelle knappene etter en kort stund.


Billig, billig, billig
Konklusjonen er at dette er mye skjerm for den glade amatør som gjerne vil ha stor skjerm og i tillegg er nødt til å bruke egen lommebok når det skal kjøpes nytt datautstyr. 900P viser bilder og tekst greit, men har problemer med nøyaktigheten når bildene blir små og detaljene mange. DVD og 3D-spill er ikke noe problem for denne monitoren, så hvis du i hovedsak driver med den slags får du her svært mye skjerm for pengene.

Brukervennlighet - 75%
Design - 70%
Ytelse - 80%
Mye for pengene - 90%

Totalt - 79%

Pris: 2395

 

Startside ] Opp ] [Søk]

Copyright © 2002 Øyvind Haugland
Sist endret:  13 januar 2019
 

  Interested in this stuff? Please write to:
 

HTML Counter            stats counter